Megkértem Rominát az egyik női oktatómat a KarizMan csapatban, hogy gyűjtse össze a legnagyobb férfi baklövéseket melyeket eddig ő személyesen tapasztalt. Íme a lista:

Szia, Romina vagyok a KarizMan csapatból!

Már ez az első lépés is nagy dolog, hogy megadod az esélyt arra, hogy egy új megvilágításban közelíts meg minket, nőket.

Örülök, hogy Te nem a “Minden nő agyatlan érzelmi lény” és a “Nők megérthetetlenek” oldalt képviseled.

Ez ad nekünk nőknek hitet, hogy van még fény az alagút végén és meg tudjuk találni az egymáshoz vezető utat, ha nyitottak vagyunk a másik fél visszajelzéseire.

Hivatásomként férfiak százait segítem képzéseken és privát coachingok-on és ezt a rövid tanulmányt részben azért is készítettem, hogy a női társaimat is szolgáljam a mélyebb és egészségesebb párkapcsolatokért.

Na akkor vágjunk bele… 🙂

 

1. Tévhit: Az ajándék ára a fontos a nőnek

Ha eddig azt gondoltad, hogy  az ajándék ára a leglényegesebb nekünk nőknek, akkor nagyon is tévedsz.

Bááááár… az aranyásóknak lehet hogy fontos, de biztos hogy ilyen barátnőt keresel?

Szerintem sem. 

Tehát sokkal fontosabb számunkra maga a gesztus. Ugyanúgy nagyra értékelünk egy pár száz forintos csokit, vagy reggel a komódunkon hagyott cetlit egy kedves üzenettel. 

  Egyik személyes kedvenc meglepetésem az volt, amikor egy csomag tapaszt kaptam ajándékba. 🙂 Ugyanis a lábamat törvényszerűen feltöri szinte az összes cipőm és a személyes figyelmét nagyra értékeltem az illetőnek és azt, hogy gondolt rám. 

2. Tévhit: A nők a kockahasat és bicepszet keresik a pasin

Eddig azt gondoltad, hogy hamarabb figyelünk fel egy izmos, magas a magazinok által bemutatott ,,tökéletes” pasira? 

Nyilván tetszik ha egy srác sportos, de az agyongyúrt, önmaga körül forgó, tökéletesnek tűnni akaró díszhuszárok nekem nem jönnek be.

Saját tapasztalatból és szerintem női társaim nevében is írhatom, hogy sokkal fontosabb számunkra az ápoltság és a stílus. Előbb vesszük észre azt, hogy van-e saját stílusod, amiben jól érzed magadat, mint hogy mennyire kockás a hasad vagy mennyire nagy a farkad.

Engem amúgy is mindig a teljesen más fizikumú férfiak vonzottak. Főként fogott meg, hogy jól érezte e magát a bőrében vagy sem. Hogy odafigyelt-e az öltözködésére. Belevitt-e bármi tudatosságot, vagy csak éppen azt a ruhát vette fel, amit az anyja ráadott vagy amit “ráfújt a szél”…

Nagyon nem mindegy!

3. Tévhit: Az érzelmeket kimutatni nem férfias dolog...

Éreztél már olyat, hogy: “csak, nehogy kiderüljön mi van a kemény pasi álarcod mögött”? Hisz az érzelmek kimutatása nem férfias és ciki…?  Ha igen akkor sajnálom, mert tévhitben éltél. 

Ugyanis azzal, hogy ki mered mutatni az érzelmeidet, nem a tűnsz kevésbé férfiasnak a nők szemében.

Sőt! Még sokkal jobban keltesz vonzalmat bennünk nőkben, hisz felmered vállalni az emberi oldaladat is és sebezhetővé válsz. Nem a tökéletesre vágyunk, hanem az olyan férfira aki ki meri mutatni az érzéseit. Nyilván ne sírd el magad mindenen, de egy megható pillanatban a könnyes férfi szemektől csak még jobban szerelembe esünk. Ezt jól jegyezd meg!

4. Tévhit: A nők még egy képet sem tudnak felfúrni a falra...

Mi nők sokszor csak titkoljuk rejtett képességeinket, mint például: villanykörtét cserélni, képet felfúrni a falra vagy szimplán a térképen megnézni a másnapi kirándulás útvonalát…

Ugyanis amikor átadjuk nektek férfiaknak ezeket a feladatokat, a mi szemünkben szuperhőssé váltok.

Nem kellenek itt ,,nagy dolgok” , hogy fel tudjunk rátok nézni. Egyszerűen csak jól esik, hogy azt érezhetjük: van aki képes megoldani a feladatokat és kihívásokat, van akire számíthatunk és támaszkodhatunk – legyen szó bármilyen kisebb vagy nagyobb dologról.

Tetszik ez az új megvilágítás? Akkor nézd meg ezt a videót rólam! 🙂

5. Tévhit: Gáz, ha egy férfi szereti a táncot, színházat, klasszikus zenét...

Mi nők imádjuk az érzelmeket megélni a legnagyobb színskálán. Erre remek lehetőség a színház, a tánc és a különböző csodás művészetek. 

Te is szívesen jársz operába vagy komolyzenére?  Eddig titkolt vágyad volt?

Ideje felszínre hozni ezt, ugyanis ez egy szuper plusz pont nálunk! 

Ráadásul ami még vonzóbb számunkra, hogy felmered vállalni önmagad! Hidd el, ha valamit elnyomsz, mi nők olyan érzékeny receptorokkal rendelkezünk, hogy könnyen megérezzük. 

És a legférfiatlanabb az, ha nem mered megmutatni a valódi önmagadat. Ha nem vállalod fel az érzéseidet, vágyaidat.

6. Tévhit: Titkolni, ha a család és a családi program fontos neked..

Mivel is jellemezhetném a nőket? Érzelmek, biztonság, családcentrikusság, melegség. Hoppá, családcentrikusság? Igen, jól olvastad. 

Mi nők igenis titokban megfigyeljük, hogy milyen viszonyban vagy a családoddal, mennyire tudsz szeretettel és megértéssel bánni velük, hiszen ezt tudatalatt azzal kapcsoljuk össze, hogy majd a jövőbeli családoddal is így fogsz viselkedni.

Nyilván vannak komplikáltabb helyzetek, de a fontos az, hogy megtanultál-e szívben élni.

Szeretni akkor is valakit, ha éppen bánt? Látni valaki szeretetéhségét a negatív megjegyzései mögött? Tehát ha épp családi társasjáték-est van otthon, vagy a nagyidat mész meglátogatni – akkor ezt ne titkold, hanem vállald fel bátran!

Ez nem kisfiús virtus! Éppen ellenkezőleg! 🙂 

7. Tévhit: A nőknek a legfontosabb, hogy mennyit keresel...

Persze! Nyilván fontos a pénz is, de nem az a legfontosabb! Szuper ha a kettő keresztmetszetét megtaláltad, de ha még nem tartasz itt, akkor mi a helyzet? 

Sajnálattal tapasztalom és hallom munkám során és a környezetemben, hogy a nőket párhuzamba vonják a pénz mennyiségével!

 Van egy hivatásod, amit imádsz, de még nem hozta meg azt az anyagi vonzatot, amire vágysz, ezért inkább hanyagolod is ezt a témát? 

Hiba.

Mi nők, ugyanúgy fel tudunk nézni egy olyan férfira, aki hatalmas szeretettel és motivációval tud beszélni a hivatásáról. Fontosabb is számunkra, hogy azt csináld , amit szeretsz! 

Nem az a kiábrándító, hogy nem keresel sokat, hanem az, ha nem keresel sokat és még utálod is, amit csinálsz. 

Mert biztony azt is tudjuk, hogy ha valamit szívből csinálsz, annak idővel meg lesz az eredménye.

 

Sok újat tanultál? Örülök neki! Kattints, mert ennél sokkal több mondanivalóm van Neked az új videómban!