Blogcikkek

Hogyan találj értelmet a nehézségekben

„Akinek van miért élnie, szinte minden hogyant ki tud bírni” – Friedrich Nietzsche

 

Hogyan válj azzá az emberré, aki a végsőkig kitart és eléri a célját? Hogyan juss túl a nehéz időszakokon és találd meg az értelmet bennük? Hogyan győzd le a félelmeidet és érj el kiemelkedő eredményeket az életed bármelyik területén? Mindenki találkozik az életében akadályokkal, nehézségekkel. Mindenki keresztülmegy nehéz időszakokon. Ilyenkor úgy tűnik, hogy ez soha nem fog elmúlni. Sokszor nem látod a fényt az alagút végén. Talán még 2 lépést sem látsz előre. A célod elérése jelen pillanatban lehetetlennek tűnik. Nagyon sokan emiatt fel is adják. Vannak viszont azok az emberek, akik kitartanak, akik túljutnak az akadályokon, a nehézségeken és elérik azt, amit szeretnének.

Ilyen ember volt Viktor. E. Frankl pszichiáter is, aki túlélte a koncentrációs tábort. Az apukáját, anyukáját, bátyját és feleségét gázkamrába vitték, egyedül a nővére maradt életben. A körülötte lévő embereket sokszor indok nélkül ölték meg, szórakozásból. Bármikor lehetett volna ő a következő. A táborban folyamatosan dolgoznia kellett, mert ha nem volt munkaképes a következő kiválasztásnál megölték. A munkakörülmények borzalmasak voltak. Naponta csupán 300 gramm kenyeret és 8 deciliter levest ehetett és így kellett egész nap dolgoznia. Ha megpihent azonnal megverték. Egy idő után a sok munka és a kevés étel hatására úgy nézett ki, mint egy csontváz. Az izmai teljesen eltűntek és a teste saját magát emésztette. Ennek ellenére minden napot végigdolgozott. Néha indok nélkül verték. Egyszer azért verték fejbe hátulról bottal, mert a mögötte lévő ember kilógott a sorból és a sor nem volt szimmetrikus. Ha jártál már Auschwitzban, akkor pontosan tudod, miről beszélek. A körülmények rettentőek voltak. Nagyon sokan fel is adták.

Hogy volt képes mégis túlélni mindezek ellenére?

 

Hogyan találj értelmet a nehézségekben kép 2Megtalálta az értelmet a szenvedésében. Megtalálta az élete értelmét, hogy miért szenved és, hogy miért kell végig csinálnia. Tisztában kell lenned azzal, hogy bármit csinálsz, nehézségek jönni, menni fognak. Lesznek nagyon jó és lesznek nagyon rossz szakaszaid. A kérdés az, hogy te tudod, hogy miért csinálod azt, amit csinálsz?  Ha nem tudod a te MIÉRT-ed, akkor használd az 5x, miért technikát. Ülj le és tedd fel magadnak a kérdést. Miért csinálom ezt? Majd írd le a választ és tedd fel azt a kérdést, hogy miért? És ezt ismételd még meg 3x. Megígérem neked, ha megtalálod a megfelelő miértet, akkor sokkal közelebb leszel a sikerhez, mert maximális sebességgel fogsz haladni a célod felé. Folyamatosan cselekedni fogsz és meg fogsz találni minden lehetőséget, ami elvezet téged a kívánt eredményhez.

Ha nyitott vagy arra, hogyan törd át a gátjaidat, erősítsd önbizalmadat és érj el mielőbb sikereket a nőknél, akkor ezt az anyagomat mindenképpen nézd meg.